Danny Vera NL

Bio:


Een jaar geleden was Danny Vera hier-o nog een nobele onbekende, maar zijn concert op de Peerse wei in de zomer van 2021 overtuigde iedereen die er bij was. Met open mond, zelfs. 

Helemaal toevallig is dat niet: de Middelburger verkoopt in Nederland al een hele poos zowat elke zaal uit, waar nog maar zijn initialen op de affiche staan. Zoiets kun je alleen als je een pak heerlijk songmateriaal binnen handbereik hebt, en beschikt over een prima stel begeleiders die je Americana naar een bijzonder hoog niveau weten te tillen.

Ruim twintig jaar geleden won hij al de Grote Prijs van Nederland, even later stond hij op 1 in de Turkse hitlijsten, de voetbalgekke en muziekminnende Johan Derksen haalde Danny en zijn band in huis als vast orkest, en muzikanten van bij Chris Isaak en Elvis Presley waren maar al te graag bereid om op zijn platen mee te komen spelen. Drie jaar geleden gingen dan eindelijk vele deuren tegelijk open, toen “Roller Coaster” wekenlang in alle mogelijke hitlijsten bovenaan ging kamperen. Als u er vorig jaar bij was, weet u wat u te wachten staat. Was u er niet, dan kan u vanaf nu spijt beginnen te hebben over uw afwezigheid van toen.

Na Blues Peer 2022 vergeet u deze man alleszins nooit meer: hij is een wonderlijke liedjesschrijver, een bovenstebeste aardig man, en daarenboven altijd piekfijn dressed to impress: Danny Vera!
Laatst op Blues Peer:


2022

Onze partners

powered by