Ian Siegal presents B.L.U.E.S. UK

vr 3 JUNI — 19:15
Club Mississippi
Bio:


Blues Peer draagt mister Ian Siegal in het hart. En dat gevoel is wederzijds. Het lot van zowat iedereen, die hier ooit het podium betrad? Maar Ian Siegal is niet de eerste de beste. Een concert van deze rasmuzikant is altijd een belevenis en in de kwarteeuw dat hij van zijn muziek leeft, is hij werkelijk zowat overal geweest, vaak meer dan eens. Ian wordt immers steevast teruggevraagd vanwege zijn geweldige gitaarspel, zijn schuurpapieren stem, zijn grappige verhalen en vooral zijn songs. Ofwel schrijft hij die zelf, ofwel leent hij ze van iemand, omdat ze hun deugdelijkheid al lang bewezen hebben.

Deze Engelse gitarist en zanger viert dezer dagen zijn zilveren jubileum als rondreizend muzikant. Dat hij van veel markten thuis is, bewees hij onder andere door meer dan twee jaar lang te toeren met het Franse Orchestre National de Jazz en een programma rond de songs van Billie Holiday. 

Vandaag presenteert hij zijn “B.L.U.E.S.”-project, waarin hij zich omringt met enkele van zijn geliefkoosde Nederlandse muzikanten. Dusty Ciggaar, Darryl Ciggaar, Mischa Den Haring, Chris Rannenberg en Big Pete kennen deze heilige Peerse grond ook al heel goed en samen brengen ze hun kijk op de nalatenschap van Ian’s muzikale helden. “Fijnproeven” is het eerste woord dat dan bij ons opkomt. Long live the blues!

Laatst op Blues Peer:


2004 2005 2008 2011 2015

Onze partners

powered by